Wednesday, April 13, 2016

How to Style Women’s Dresses


Gaun atau dress merupakan jenis pakaian wanita yang paling feminine dan boleh menjadikan si pemakai kelihatan menawan effortlessly! Bukan itu sahaja, potongan dress yang loose ini biasanya menjadi si pemakai berasa lebih selesa dan berkeyakinan tinggi. Oleh itu, tidak hairanlah jika dress sering menjadi pilihan ramai wanita untuk ke mana sahaja! Well ladies, jika anda juga salah seorang penggemar koleksi dress dan ingin kelihatan bergaya while wearing one, berikut merupakan beberapa tips penting yang boleh membantu anda on how to style women’s dresses;

The first rule to look good in everything you wear is to have the confidence. Ini termasuklah ketika anda ingin bergaya dengan koleksi dress pilihan anda. Kenali tubuh badan anda terlebih dahulu dan pilih potongan dress yang bersesuaian. Jika anda mempunyai tubuh badan yang sedikit berisi, mungkin anda boleh elakkan daripada memakai koleksi skater dress. Ini kerana, dress jenis ini akan menampakkan anda kelihatan lebih besar daripada saiz yang sebenar.

Secondly, play with the prints. Salah satu prints yang evergreen dan look good in everyone adalah floral prints. Pilih prints yang bersesuaian dengan personality anda dan jangan lupa corak-corak menarik yang lain.

Ketiga, tambah aksesori yang bersesuaian. Salah satu aksesori yang always a go with dresses is belt! Begitu juga dengan pemakaian aksesori wanita yang lain seperti barangan kemas dan sebagainya.


Dan yang terakhir adalah by layering up. Anda boleh memakai cardigan atau jaket sebagai outerwear untuk menyerlahkan lagi penampilan anda bersama dress pilihan tersebut.

Thanks Sudi Baca. Like Kalau Suka Ok ^_^

No comments:

Sila like fan page ini, info untuk anda

Tutorial By | bakul2011

 
COPYRIGHT@ All Right Reserved to Bicara Lily. Design by Lily