Thursday, August 30, 2012

Kata-kata hikmah #2

Assalamualaikum
.. kata-kata hikmah untuk entry kali ni pulak ialah:
Jeng..Jeng..Jeng!!!
Lihat di bawah!



Keikhlasan itu lahir dari hati.. Dan ianya tidak perlu dizahirkan melalui kata-kata. Tidak seperti yang selalu kita lihat sekarang . Bila seseorang tu bagi something kat orang, die mesti cakap " Ambil la, aku ikhlas bagi ni"..Lebih kurang camtu la kan..

Well, sebenarnya kalau kita ikhlas bagi sesuatu kat seseorang, tak perlu la mention kat die yang kita ikhlas bagi.  Penting ke bagitaw??  Kadang mulut kata lain, hati kata lain. Sebab itu la..


 "keikhlasan itu umpama seekor semut hitam di atas batu yang hitam di malam yang amat kelam. Ianya wujud tapi amat sukar dilihat". 

 Keikhlasan itu tersimpan di dalam hati. Ianya tidak dapat digambarkan dengan kata-kata.. Ok, setakat ni saje buat kali ni. Bye..


Thanks Sudi Baca. Like Kalau Suka Ok ^_^

8 comments:

Zul De Alexis said...

sukew word nie "Keikhlasan itu tersimpan di dalam hati. Ianya tidak dapat digambarkan dengan kata-kata.."

nice ^^

Lily said...

@Zul De Alexis thanks.. :)

BeLLa said...

sy pn ske ayat tu penuh makna :)

Arham Md Ali said...

Lily memang lagi manis dan bagus kalau benda ikhlas tu kita senyap je dan tak cakap, tapi ada masa jugak kita boleh cakap,ikut keadaan sebab kadang2 orang boleh tafsir lain bila kita ikhlas membantu.

Lily said...

@Arham Md Ali btol gak pe yg awk ckp 2.. :)

Lily said...
This comment has been removed by the author.
Zyra Roxx said...

kadang terpaksa kata 'aku ikhlas bg' sbb org tu liat sngat nk menerimanya, org kasi tu amik jelah cecepat, muehehehe ;p

ibtisam hashim said...

:)) .. Wee~ besttt ..

Sila like fan page ini, info untuk anda

Tutorial By | bakul2011

 
COPYRIGHT@ All Right Reserved to Bicara Lily. Design by Lily