Wednesday, November 4, 2015

Blog BICARA LILY Berubah Wajah


Assalamualaikum..

Sekejap je dah masuk bulan November kan. Cepat betul masa berlalu. Rasanya macam baru semalam je Lily berkonvo di Universiti Malaya. Sekarang masih lagi mencari kerja. Belum berjumpa yang sesuai dengan diri. Sambil-sambil duduk melepak sahaja di rumah pada waktu lapang, lily gunakan masa untuk blogwalking dan mengupdate blog. Tambah sekarang ni banyak giveaway yang sedang berlangsung jadi makin seronoklah lily berbloging ni. Haha! kalau dah menghadap laptop, mahu sampai berjam-jam. Memang addicted betul.  


Sambil blogwalking lily suka tengok design blog lain. Walaupun simple tetap nampak menarik. So, lily pun mula la rasa nak tukar design blog. Takde la tukar secara keseluruhan just tukar sikit-sikit je. Kali ni lily tukar header, sidebar background, date background dan background blog je. Semua dibuat oleh lily sendiri dengan menggunakan Adobe Photoshop CS4 kecuali background blog lily cari kat Google. Malas nak buat sendiri.

Kalau sebelum ni lily guna header ni
::
::
V

Sekarang buat design lain pulak.. 



Header, date and sidebar background baru. Background blog pun baru. Tema je sama still pink and grey jugak. Lily dengan pink memang tak dapat dipisahkan. Haha..

Ada tak yang berminat nak tempah edit blog dengan lily.Edit simple-simple boleh la. Sebelum ni tak pernah lai ambil tempahan edit blog ni. Ada la jugak tolong buatkan blog untuk kawan. Masa tu tak ambil bayaran pun. Saje suka-suka nak tolong buatkan. Semangat la katakan. Haha. Kat bawah ni antara blog kawan-kawan lily yang lily designkan. Boleh la klik link kalau nak tengok dengan lebih clear.


mula-mula lily buat design ni lepas tu edit lagi. Sekarang guna design kat bawah ni.







Ada lagi 1 blog tapi lily tak ingat la link dia. Terlupa sebab dah lama. Lily design simple-simple je. Kalau ada yang nak tempah header, footer, menu tab, watermark dan sebagainya boleh la PM kat Fanpage Lily..

 Dijamin MURAH dan BERBALOI!!

Jangan lupa tempah ye. Ok lah, nanti Lily update lagi ye.
 Thanks sudi singgah blog lily. 
Bye!







Thanks Sudi Baca. Like Kalau Suka Ok ^_^

5 comments:

leya yeolly said...

wahhh cantiknya wajah baru ni. suka suka suka.

Melissa Muklis said...

lawaaaa :D masih nice macam sebelum ni :D

Lily said...

@leya yeolly thanks leya.. biasa2 je ni. hehe

Lily said...

@Melissa Muklis thanks lissa ^^

Mimi Kyumi said...

cantik la..pink2 gitu..hehehe

Sila like fan page ini, info untuk anda

Tutorial By | bakul2011

 
COPYRIGHT@ All Right Reserved to Bicara Lily. Design by Lily