Monday, November 9, 2015

Moist Chocolate Cupcake


Assalamualaikum/ Hai


Siapa kat sini yang suka makan kek coklat sila angkat tangan? Ehhhh, acah-acah macam nampak pulak! Haha.. Mesti ramai yang suka makan kek coklat kan. Sekarang ni ramai yang suka makan kek cheese and coklat. Hurmm..Yummy! memang pebret lily dua-dua jenis kek ni. Bukan setakat dua jenis kek ni je, segala jenis kek lily tibai asalkan sedap dan yang penting halal. Hah, dengar tu! Makan tu makan jugak. Bahan nak buat tu pastikan halal tau. 

Nak cerita la ni haritu adik lily balik rumah. Dia ni memang hantu cupcake. Tambah-tambah yang versi comel-comel warna warni tu. Melting habis laa. Memang tak tahan. Lily pulak tak la minat sangat cupcake tapi makan jugak kalau sedap. Sebab kebanyakan cupcake yang lily makan (yang dibeli la) padat sangat and ada yang keras. Lebih sedap kalau yang jenis lembut and gebu je. Yang tu memang tak tolak la. Makan puas-puas. 

Apa guna kalau cantik tapi tak sedap kan. Macam tak bermakna je. Orang yang beli pun rasa tak puas hati. Mostly orang beli cupcake ni sebab nampak comel je pada mata diorang. Rasa belum tahu lagi. Kalau nak orang repeat order berkali-kali mesti la buat kek yang super WOW kan.. Tak gitu? Baru la puas hati. Hah, panjang pulak aku membebel. Heh! Ada aku kesah~~

Huhu..jangan marah k. Nanti kena jual. Sambung cerita tadi.. Kan adik lily ni suka sangat cupcake so mak awal-awal lagi dah belikan bekas cupcake tu. Pastu menari-nari la adik di dapur buat adunan kek tu. Memang super sedap la. Mabeles u'ollss! Sampai berketol-ketol cupcake i'olls tibai. Eh, betul ke bahasa aku ni.. Ah, pedulikan la. Ni bukan buat karangan bahasa melayu. Haha! Maafkan diatas kecelaruan bahasa ku. Eheheh..

Korang nak tengok tak cupcake tu? Please cakap nak..Penat tau lily snap gambar ni walaupun camera phone lily tak cantik. Penat la sangat kan. Apa yang penat ntah~~ Over je lily ni. huhu..




Cupcake yang adik lily buat ni memang superb laa wa cakap sama lu.. Tak nyesal tau kalau makan. Makan sampai licin. Adik buat versi bakar dan kukus. Dua-dua versi sedap. 



Sampai harini rasa macam nak makan lagi tapi malas nak buat. Haha.. Nak makan tapi malas nak buat. Ntah pape je lily ni. Ok la, dah puas hadap gambar cupcake. Cau dulu..


Eh cop coppp!! Lupa nak cakap. Korang mesti nak resepi kan.. kan.. kannnn....Huhu. 


Resepi akan diupdate di entry yang seterusnya. Nantikan ye..

Bye2!






Thanks Sudi Baca. Like Kalau Suka Ok ^_^

3 comments:

fifie feyca said...

oppkoz nak.. mcm sedap jek ni!!

Mardiah Diana said...

Sedapnya dik...

Melissa Muklis said...

sedaaaaaaapnyaaaa !
Lissa suka coklat ! :D

Sila like fan page ini, info untuk anda

Tutorial By | bakul2011

 
COPYRIGHT@ All Right Reserved to Bicara Lily. Design by Lily