Friday, November 13, 2015

RESEPI: Moist Chocolate Cake


Assalamualaikum/ Hai

Seperti yang lily janjikan dalam entry yang lepas pasal chocholate moist cake, harini lily akan kongsikan resepinya. maaf sebab lambat sangat update. Moh kite tengok resepi kek coklat moist. Senang je cara buatnya. Kalau ikut semua step ni, confirm menjadi elok je kek korang nanti.



Bahan-bahan: 
2 biji telur
1 1/2 cwn gula halus
1 cwn minyak masak
1 cwn susu pekat
1 3/4 cwn tepung gndum
1/2 sudu teh soda
1/2 sdu teh baking powder
1/2 sdu teh garam halus
1 cwn air didih
Serbuk koko 

Cara-cara membuat:  
Pukul telur hingga kembang. Masukkan gula dan pukul lagi hingga kembang. Masukkan susu, minyak dan kacau. Kemudian masukkan serbuk koko, kacau hingga sebati. Masuk baking powder, soda, garam halus dan tepung, kacau.. Last sekali masukkan air didih. Bakar/kukus.
Lepas ni boleh la korang buat kek coklat sendiri. Tak payah beli dah kalau teringin nak makan. Senang je cara nak buat kek coklat ni. 

Semoga berjaya ye!




Thanks Sudi Baca. Like Kalau Suka Ok ^_^

6 comments:

Hanan Hadila said...

sedaaaapp ! nanti nak try buat. nice sharing

Belog Nabihah said...

Nampak sedaplah kek moist coklat :-)

Siti Yang Menaip said...

sdapnyee.. suka kek coklat =D

Beeha Azman said...

Nampak sedap.. Boleh try laa lepas niii.. :)

Mohd Noor Shawal said...

singgah bw + follow sini.. :)

jemput join segmen shawal.. ^^v

http://akubukaninnocent.blogspot.com/2015/12/SegmenBlogwalking.html

cik hani said...

tak pernah try lagi ni..
nak kena try ni..

Sila like fan page ini, info untuk anda

Tutorial By | bakul2011

 
COPYRIGHT@ All Right Reserved to Bicara Lily. Design by Lily